30 Eylül 2011 Cuma

MARULUN FAYDALARI

Sinirleri yatıştırır. Uykusuzluğu giderir. Sinirsel kalp çarpıntılarını keser.
Erkeklerde aşırı cinsel istekliliğin azaltılmasında kullanılır. Kabızlığı önler, hazmı kolaylaştırır. Basur memelerinde faydalıdır. Kandaki şeker miktarını düşürür, kanı temizler. Nekahat devresinin kolay atlatılmasında yardımcı olur. Bol idrar söktürür. Romatizma tedavisinde de yararları görülen bitki, karaciğer ve dalaktaki şişkinlikleri indirir. Göğsü yumuşatır. Böbrek iltihaplarında iyidir. Marul suyu, ergenlik sivilcelerini giderir, yüze tazelik ve güzellik verir. Lapası, kan çıbanı, apse ve yanıklarda kullanılır. Asabi öksürükleri keser. Anne sütünü artırır.

http://www.damak.net/wp-content/2009/01/marul.jpg
Maydanozun faydası pek çoktur.1- Kaynatılıp içildiğinde ve cilde kaynatılmış maydanoz suyuyla pansuman yapıldığında sivilcelere iyi gelir.

2-Maydanoz suyunu kaynatıp göze pansuman yaparsanız, gözdeki iltihaplanmaları önler ve yanma hissini geçirir.

3-Sirkeli maydanoz suyu ile yıkanırsanız, saçlarınızın uzaması hızlanır.

4-Maydanoz; C vitamini, E vitamini, folsik asit ve A vitamini yönünden zengin bir besindir. Taze yenen 8-10 dal maydanoz, yetişkinlerin günlük C vitamini ihtiyacının yarısını karşılar.

Halk arasında mide bulantısı giderici, böbrek taşlarını düşürücü olarak bilinir. Kansızlıkta, halsizlikte, bağırsakların çalışmasında, diş eti kanamsının önlenmesinde, yaraların kapanmasında, romatizmada sıkça faydalanılır. Maydanoz aynı zamanda iştah açar, ateş düşürür.

Kadınların adet kanamasını düzenlemekte yardımcıdır. Organizmayı zehirlerden arındırır. Bu yüzden karaciğer hastalıklarına, sarılığa, egzamaya, selülite, romatizmaya, gut hastalığına ve idrar yolları taşlarına karşı tavsiye edilir.

Kurutulmuş maydanozda C vitamininin çoğu kaybolur. Bunun yanında A vitaminin öncüsü karotenoidlerdeki kayıp %30 civarındadır. Kurutulduğunda mineral değerinde ise çok fazla kayıp olmaz.

BAĞIRSAK TIKANMASININ NEDENLERİ

Nedenleri

bir fıtık veya bir tümör nedeni bağırsak tıkanıklığı olduğunda - intestinal tıkanma mekanik obstrüksiyon sonucu ortaya çıkabilir. Veya bağırsak tıkanması (barsak tıkanıklığı) bağırsaklarda düzgün olmasından dolayı oluşabilir. Bu barsak obstrüksiyonu tip paralitik ileus (pseudo-obstrüksiyon) denir.

İnce bağırsak tıkanması mekanik yaygın nedenleri şunlardır:

  • barsak yapışıklıkları - genellikle karın veya pelvik cerrahi sonrası form karın boşluğunda fibröz doku bantları,
  • Fıtıklar - vücudun başka bir içine bağırsak bölümlerini bırakarak.
  • tümörler ince barsak
  • bağırsak gibi Bolili inflamatuar Crohn hastalığı
  • bağırsak Büküm
  • Teleskop bağırsak ( intussusepsiyon )

kolonun mekanik obstrüksiyon belli başlı nedenleri mekanik şunlardır:

  • Kolon Kanseri
  • Divertikülit -
  • Kolon Burulma
  • dışkı
  • inflamasyon ve skar nedeniyle kolon daralması.

Durumlarda bağırsak (corecIleus felçli) işe yaramaz olması nedeniyle meydana gelebilecek
paralitik ileus olarak, bağırsak düzgün kas veya sinir sorunları nedeniyle çalışmıyor. Bağırsak hareketi çok azalır ya da yok, zor gıda ve sıvı sindirim sistemi yoluyla sorunsuz akışı için yapım.

Paralitik ileus bağırsağın herhangi bir bölümünü etkileyebilir. Nedenleri şunlar olabilir:

  • Abdominal Cerrahi
  • Pelvik cerrahi
  • Enfeksiyon
  • Bazı ilaçlar
  • Parkinson hastalığı gibi kas ve sinir hastalıkları

BEL FITIĞI

Belimizde 5 adet omur kemiği vardır. Bu kemikler arasında da disk adı verilen kıkırdaklar bulunur. Disk, özel bir bağ dokusu organıdır ve omurganın dayanıklılığına, hareketliliğine ve zorlamalara karşı dirençli olmasına, omurgaya uygulanan şok şeklindeki darbelerin emilmesine ve kuvvetin çevre dokulara dengeli bir şekilde dağılmasına hizmet eder.
Bel fıtığı, beldeki omur kemikleri arasında bulunan ve adeta bir amortisör gibi görev yapan bu disklerin fıtıklaşması sonucu ortaya çıkan bir rahatsızlıktır. Disklerin iç kısmında nükleus pulpozus denen jöle kıvamında yumuşak bir bölüm, bunun dışında anulus fibrozus adı verilen daha sert bir fibröz tabaka, omur kemiklerine bakan yüzlerde ise her iki tarafta son-plak olarak adlandırılan kıkırdak yapılar vardır. Dıştaki tabakanın anatomik bütünlüğünün bozularak içerideki yumuşak kısmın dışarıya doğru taşmasına fıtıklaşma denir. Fıtıklaşan yani dışarıya doğru taşan disk, omurilik kanalı (spinal kanal) içinden veya kendisinin arka-yan tarafından geçmekte olan sinirleri sıkıştırır ve hastalık böylelikle kendisini belli eder .
Ayrıca fıtıklaşmış diskten ortama salınan bazı kimyasal maddeler de sinir köklerini etkileyerek ağrıya neden olurlar.
http://fitiktedavi.com/wp-content/uploads/bel-f%C4%B1t%C4%B1%C4%9F%C4%B1.jpg

KEREVİZİN YARARLARI

Güçlü bir idrar söktürücüdür: içerdiği apiol adlı maddeyle idrar yollarını ve kanı temizler. Bedende şikâyetlere neden olan bazı durumlara (sözgelişi, eklemlerdeki gut hastalığı gibi) iyi gelir.

o Sinirleri yatıştırıcı etkisi vardır. Aşırı sinirlilik durumunu yok eder.

o Bedene yararlı diğer etkileri de şunlardır: Uyarıcıdır. Bedeni güçlendirici toniktir. Gaz söktürücüdür. iştahı açar ve sindirimi kolaylaştırır.

o Çok eski çağlardan beri, kerevizin cinsel gücü artırıcı (afrodizyak) etkileri bulunduğu ileri sürülegelmiştir.

Bu etkileri sağlamak üzere, kereviz, yemeklerde ve salatalarda bolca tüketilir. Ya da piyasadan satın alınan kurutulmuş kereviz tohumlarından 1-2 tatlı kaşığının üzerine bir bardak kaynar su dökülüp 10-15 dakika demlendirilerek elde edilen infüzyondan günde üç kez birer bardak içilir.