28 Temmuz 2012 Cumartesi

TEN RENGİNİ AÇAN MASKE

* 1 yemek kaşığı ıhlamur,
* 1 elmanın suyu,
* 1 tatlı kaşığı saf limon suyu.
Bir su bardağı su kaynatılır ve ıhlamur içerisine atılarak demlendirilir. Sonrasında süzülür. Süzülen suyun içerisine, elma suyu ve limon suyu ilave edilir.
Hazırlanan bu karışım, her akşam cilde sürülür ve yıkamamak şartı ile sabaha kadar ciltte bekletilir.
Hazırlanan bu karışım serin bir yerde muhafaza edilmeli ve her 5 günde bir yenisi hazırlanmalıdır.
Bu karışımın, ara verilmeden 1 ay uygulanması halinde, ten renginizin açıldığını görmeniz mümükün.

21 Temmuz 2012 Cumartesi

ÇAYIN YARARLARI

Gerek deneysel ve gerekse saha çalışmalarının sonuçları, çay bitkisinin kuvvetli antioksidan etkisi nedeniyle kalp ve damar hastalıkları ile çeşitli kanserlerin gelişimini engelleyebileceğini ortaya koyuyor. Araştırmalarda çayın dikkati çeken bir diğer önemli yanı ise “nöroprotektif” etkisi, yani sinirler üzerindeki koruyucu özelliği. Çayın ileri yaşlarda algılama ve demans sorunlarının önlenmesindeki etkisini inceleyen bir araştırma, 55 yaş üzerinde ve herhangi bir demans sorunu bulunmayan 716 Singapurlu gönüllü üzerinde yürütüldü. Araştırmaya katılanlar çay tüketme sıklığı ve tükettikleri çay tipine (yeşil veya siyah çay) göre gruplandırıldı. Çay yerine kahve tüketenler ayrı bir grup olarak alındı. Gruptakilere ayrı ayrı hafıza ve algılama testleri uygulandı, hangi hızla algılayarak işlem yapabildikleri derecelendirildi.




"ÇAYIN YARARI KAFEİNE BAĞLI DEĞİL"



Araştırmanın sonuçlarını değerlendiren Yeditepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmakognozi ve Fitoterapi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erdem Yeşilada, şunları söyledi: “Araştırma sonuçları; günde 1-2 bardak yeşil çay tüketmenin, yaşlılıkta algılama ve düşünme işlevlerindeki azalmayı istatistiksel olarak belirgin derecede önleyebileceğini ortaya koyuyor. Bu gözlemsel sonuç; bunamanın engellenmesi bakımından önemlidir. Araştırmanın bir başka önemli bulgusu da yeşil çaydaki yararın kahve tüketenlerde görülmemesi. Bu da yeşil çayın yararının kafeine bağlı olmadığını, muhtemelen yeşil çayın içerisindeki polifenolik bileşenlerin, özellikle epigallokateşin gallatın etkili olduğunu düşündürüyor.”

3 Temmuz 2012 Salı

ZERDEÇALİN FAYDALARI

Zerdeçal nedir? Zerdeçal nedir sorusunun yanıtı elbette bir bitkidir, ancak, zerdeçal nedir sorusuna daha detaylı yanıt vermek istersek: otsu, ve çok yıllık bir bitki olan zerdeçalın sarı çiçeklerinin bulunduğunu, ve sivri uçlu, büyük yapraklarının bulunduğunu belirtmemiz gerekmektedir.


Zerdeçalın faydaları nelerdir sorusunun yanıtları arasında yer alan zerdeçalın faydalarını ise şu şekilde anlatabiliriz: Zerdeçalın faydaları arasında ilk olarak, midenin kuvvetlendirilmesine gösterdiği katkıyı belirtmemiz gerekmektedir. Zerdeçalın faydaları nelerdir sorusunun yanıtları arasında, sinirlerin uyarılmasına olan katkısından da söz etmek gerekmektedir. Zerdeçalın faydaları arasında, vücuda vermiş olduğu ferahlık, ve rahatlıktan da söz etmek gerekmektedir.

Zerdeçalın faydaları nelerdir sorusunun diğer yanıtları ise, iltihap giderici etkisinin yanında karaciğer hastalıklarını gideren zerdeçalın, verem, ve sarılık problemlerinin giderilmesine de katkıda bulunmasıdır. Zerdeçalın faydaları arasında idrar söktürücü, ve gaz söktürücü etkisinden de söz etmek gerekirken, zerdeçalın faydalarından bir diğerinin de, zararlı maddelerin vücuttan uzaklaştırılması olduğunu belirtmemiz gerekmektedir. Zerdeçal aynı zamanda, astım, ve soğuk algınlığı problemlerinde de etkili bir bitkidir.

Zerdeçalın faydalarından yararlanmak isteyenler elbette şu soruyu sormaktadırlar: zerdeçal nasıl kullanılır? Zerdeçal nasıl kullanılmalı? Zerdeçalın faydalarından yararlanmak isteyenlerin, zerdeçalın meyvelerini kullanmalarının gerekliliğini belirtmemiz önem taşımaktadır. Zerdeçal nasıl kullanılır, ve zerdeçal nasıl kullanılmalı sorusunun yanıtını daha net bir şekilde şöyle verebiliriz: zerdeçalın faydalarından yararlanmak için, meyveleri kurutulup toz haline getirilerek baharat şeklinde kullanılabilen zerdeçalın çayının da yapılabileceği unutulmamalıdır