9 Aralık 2011 Cuma

SİNÜZİTE DİKKAT

Sinüzit, baş ağrısıyla kendini gösteriyor ve anatomik faktörler, alerjik etkiler, yapısal bozukluklar, bağışıklık sistemi, tekrarlayan üst solunum yolu enfeksiyonları, diş enfeksiyonları ve geniz eti de sinüzite yol açabilir. Akut sinüziti bulunan ergenler de yüz ağrısı, baş ağrısı, ateş ve geniz akıntısı en sık karşılaşılan şikayetlerdir. Çocuklarda ise bu şikayetler daha azdır. Akut sinüzitler sıklıkla baş ağrısıyla kendini gösterir. Ağrı, özellikle başın öne eğilmesi sırasında, kafada basınç hissiyle beraber ve zonklayıcı tarzda hissedilir. Kronik sinüzitte ise ağrı, başın içinde veya tepesinde, şakaklarda, enseye yakın baş bölgesinde, yanak üzerinde, alında veya göz çevresinde hissedilebilir. Şapka takarak başınızı koruyun

Doktorlar sinüzitten korunmak için alınacak basit ve küçük önlemlerle hastaları şöyle bilgilendiriyor… İçinde bulunduğumuz kış mevsimi itibariyle dışarıya çıkarken mutlaka bere ve şapka takarak başımızı korumaya, ıslak saçlarla dışarıya çıkmamaya, banyo sonrası saçlarımızı mutlaka kurutmaya ve özellikle kış aylarında vitamin yönünden zengin besinler tüketme özen gösterilmesi konusunda özelliklede bağışıklık sistemi zayıf risk grubunda olan kişileri uyarıyor.

Yaşam kalitenizi bozabilir

Sinüzitler genellikle grip ve soğuk algınlığını takiben görülmektedir Grip ve soğuk algınlığı varsa mutlaka tedavi edilmelidir. Op. Dr. Ali Rahimi sinüzit belirtileri olanların mutlaka bir kulak burun boğaz uzmanına gitmesi ve ilaçla tedavi görmesini öneriyor. Akut sinüzitlerin genellikle çocuklarda, kronik sinüzitlerinse genellikle erişkinlerde görüldüğünü, çocuklarda görülen sinüzitin alerji ve üst solunum yolu enfeksiyonlarına bağlı olduğunu erişkinlerdeyse anatomik bozukluklara bağlı kronik sinüzit görülmekte olduğunu belirterek özellikle koyu, sarı–yeşil burun akıntısı, baş ağrısı, nefes darlığı, öksürük, burun tıkanıklığı, yüzde basınç hissi ve koku duyusunda azalma belirtileri olan hastaların mutlaka erken teşhis adına k.b.b uzmanına gözükmesi ve sinüzitin yaşam kalitenizi bozmasına izin vermeden şiddetli ağrı ve tehlikeli hastalıklarının oluşumunu ortadan kaldırmak için erken davranılması gerektiğini sözlerine ekliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder