17 Aralık 2012 Pazartesi

DUT KURUSUNUN FAYDALARI

Taze beyaz dut içinde barındırdığı kimyasallarla doğal antibiyotik etkisi olan bir meyvedir. Gerek bitkinin meyvesinde gerekse yapraklarında Albanin ve Olinik Asit etkisi yüksek kimyasallardır. Unutulmaması gereken nokta; beyaz dut dalından kopartıldıktan sonra hızlı bir biçimde içindeki kimyasalların bozulmaya başladığıdır. Yani kurutulmuş dut ile taze dut arasında kimyasallar bakımından farklılıklar vardır ve ikisinin de vücuda etkileri farklı boyutlardadır.




Örneğin; yazın toplanıp güneş altında kurutulan beyaz dut egzama için adeta bir ilaç etkisi göstermektedir.



Egzama hastası olan binlerce insan yıllar boyunca bu hastalığı adeta bir kader olarak görmüşlerdir. Ellerinde oluşan egzamaya bağlı yaralar yüzünden sosyal hayatlarında istedikleri gibi hareket edemez olmuşlardır. Ellerin sürekli çatlaması, açık yaralar oluşması, sürekli acı çekme, ellerin sürekli kanaması gibi şikâyetler yüzünden birçok insan iş yapamaz hale gelmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder