* Baş ağrısını önlemek için, az yemek, az içmek, az düşünmek, çok uyumamak ve alkol kullanmamak gerekir.
* Gül suyu, taze kişniş ve badem yağı lapa yapılarak başa konulursa ağrıları alır.
* Serkencebin (sirke ve bal karışımı bir tür şerbet) ve semiz otu suyunun karışımı içilmelidir.
* Katran köpüğü 2 gram, 1 bardak bal şerbeti birlikte içilirse baş ağrısını ve balgamı sökütür.
* 100’er gram miyen kökü, udihindi, mercan köşk birlikte dövülür ve elde edilen tozları 1000 gram susam yağına katılır dörtte biri kalana kadar kaynatılır ve başa sürülerek iyice ovulur.
*Misk, safran maddeleri toz haline getirilerek enfiye gibi burna çekilir.
* Bir bardak limon usaresi içilmelidir.
* Menekşe çiçeği koklanabilir.
* Ayva çiçeği bal ile macun yapılarak bir kaşık yenilir.
* Helile ıslatılarak bir bardak suyu içilir.
* Beş gram defne tohumu dövülerek bala karıştırılıp yutulur.
* Karabaş otu bal ile reçel haline getirilerek bir kaşık yutulur.
* Karabaş otu kaynatılarak bir bardak içilir.
* Bir kaşık badem yağı içmek baş ağrısına iyi gelir.
*Bir bardak kabak suyu içilir.
* 10 gram helile tozu bir bardak sıcak su ile karıştırılıp içilmelidir.
* Kulağa 2-3 damla soğan suyu damlatılabilir.
* 200’er gram rezene ve kına su ile hamur yapılır ve ayaklara konulur.
* Gelincik iç içeği sirke ile hamur yapılır başa konulur.
* Hüdhüd kuşunun tacı başta taşınırsa baş ağrısı geçer.
* Besbase, menekşe yağı ile burna çekilirse baş ağrısını keser.
* Papatya kaynatılarak içilirse baş ağrısına iyi gelir.
* Anason tütsüsü kuvvetlice burna çekilmelidir.
*Mersin ağacının yaprakları kaynatılarak lapa yapılır ve başa bağlanır.
* Nane arpa ile lapa yapılır ve başa bağlanır.
13 Ocak 2012 Cuma
BAŞ AĞRISINA ŞİFALI BİTKİLER
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder