Günlük toplam yağ tüketiminizi azaltın. Ancak, bitkisel sıvı yağlardan zengin bir tablo ile kolesterol düşüşü sağlanır.
Haftada 3 gün kırmızı et 4 gün beyaz et tüketin. Ancak et miktarlarına ve pişirme şekline mutlak dikkat edin.
Günlük peynir süt, yoğurt tüketiminize mutlaka dikkat edin. Peynir süt ve yoğurdu az yağlı olan gıdalardan seçin.
Yumurtayı haftada 1-2 kez yiyin. Pişirme şekli olarak haşlama, yağsız tavada omlet olarak belirleyin.
Meyve ve sebze gibi antioksidanlar yönünden zengin besinleri bol tüketin. Bu meyve ve sebzeleri kabukları ile yenilenleri mutlaka kabuklu olarak tüketin. (Bu ürünleri pestisitlerden arındırmak amacıyla mutlaka iyi yıkamak gerekir.)
26 Nisan 2012 Perşembe
KALBİNİZİ KORUYUN
Etiketler:
kalbi koruyun,
kalbinizi koruyun,
kalp,
kalp sağlığı,
koruyucu besinler
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder