14 Şubat 2013 Perşembe

KİVİNİN YARARLARI

Amerika'da bu hârika meyve üzerinde yapılan araştırmalar, kivinin birçok derdin devâsı olduğunu ortaya çıkardı.

Çocukların dengeli büyümeyi ve gelişmeyi başarabilmeleri için yüksek oranda vitamin ve minerallere ihtiyacı vardır. İyi dengelenmiş vitamince zengin bir diyet vücudun sağlıklı gelişiminin en iyi garantisidir.

Sağlıklı vücuda sahip olabilmemizin en önemli şartlarından birisi bağırsaklardan düzgün geçişlerdir. Bu beslenmemiz sonucu ortaya çıkan zararlı maddelerin vücuttan atılabilmesini kolaylaştırır.

Bitkisel besin araştırma dünyasında, kivi meyvesi insan hücrelerinin çekirdeğindeki DNA’yı zarardan koruma yeteneğinden dolayı araştırmacıları büyülemiştir.

Astıma karşı koruma kivi gibi C vitamini yönünden zengin meyveyi yemek ıslık çalar gibi konuşma türündeki astımla ilgili solunumsal belirtilere karşı önemli bir koruyucu etki sunmaktadır. 

Aspirine kan inceltici bir alternatif Kivi aspirinin kardiyovasküler sağlık korumasında leziz bir kan inceltici alternatifi yaparak kan pıhtılaşması riskini önemli bir şekilde düşürmekte ve kanınızdaki yağ miktarını azaltmaktadır.

Kolesterol seviyesini düşürür, 

Cilde kadifemsi bir yumuşaklık ve ışıltı kazandırmak, kırışıklıkları hafifletmek için ekstra bakım uygulamakta yarar var.

Karaciğeri çalıştırır, kanı temizler, 

Kadınlarda göğüs kanserini önler, 

Grip ve soğuk algınlığının çabuk atlatılmasını sağlar, 

Kan basıncını ayarlar, tansiyonu düşürür, 

Vücudun direncini artırır, 

Sindirimi kolaylaştırır ve kabızlığı önler, 

Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.

Kivi tahmin edildiğinin aksine tropikal değil subtropikal bir meyvedir. Bu yüzden buzdolabında saklanması gerekir. Kivinin çabuk olgunlaşmasını istiyorsanız kapalı bir plastik çantada içerisinde bir elma, armut yada muzla saklayın. Bu meyveler kivinin ve avakadonun çabuk olgunlaşmasını sağlayan etilen gazı salgılar. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder