C VİTAMİNİ KAYNAKLARI:
Çilek, biber, domates ve teredir.
BETA-KAROTEN KAYNAKLARI:
Mango, kayısı, kavun, karpuz, havuç, şeftali ve teredir.
A VİTAMİNİ KAYNAKLARI:
Ciğer, yumurta sarısı, yağlı balıklar, tereyağı ve peynirlerdir. Ancak bu besinlerin tüketiminin abartılmaması da gerekmektedir.
E VİTAMİNİ KAYNAKLARI:
Çerezler, taze sebzeler ve nebati (özellikle mısır ve ay çiçek) yağlardır. Bu yağları düzenli olarak yemek ve salatalarınızda tüketin.
SELENYUM KAYNAKLARI:
Kabuklular, deniz mahsulleri, balıklar, mantarlar, tahıllar, sarımsak ve soğandır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder