15 Mayıs 2012 Salı

BRONZLAŞTIRAN BESİN MADDELERİ

C VİTAMİNİ KAYNAKLARI:




Çilek, biber, domates ve teredir.



BETA-KAROTEN KAYNAKLARI:



Mango, kayısı, kavun, karpuz, havuç, şeftali ve teredir.



A VİTAMİNİ KAYNAKLARI:



Ciğer, yumurta sarısı, yağlı balıklar, tereyağı ve peynirlerdir. Ancak bu besinlerin tüketiminin abartılmaması da gerekmektedir.



E VİTAMİNİ KAYNAKLARI:



Çerezler, taze sebzeler ve nebati (özellikle mısır ve ay çiçek) yağlardır. Bu yağları düzenli olarak yemek ve salatalarınızda tüketin.



SELENYUM KAYNAKLARI:



Kabuklular, deniz mahsulleri, balıklar, mantarlar, tahıllar, sarımsak ve soğandır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder